שמיטה ונטע רבעי

השאלה:

קנינו עץ תפוזים ממשתלה שומרת שבת ושמיטה כשהוא בן שנתיים וחצי ושתלנו אותו בגינה לפני ט"ו באב תשע"ד.
מה דין התפוזים שקטפנו עתה? האם קדושים בקדושת שביעית? והאם הם נטע רבעי?
תודה רבה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אני יוצא מנקודת הנחה שהנתונים נכונים, דהיינו העץ היה בן 2.5 בתאריך טו באב תשע"ד. וכן היה בו נקב כל הזמן.
לפי נתונים אלו כל הפירות שחנטו מתאריך טו בשבט תשע"ה הם נטע רבעי, ולכן הפירות שמדובר עליהם כעת הם נטע רבעי וקדושים בקדושת שביעית. ועל כן יש לאכל בקדושה, כמו כן יש לחלל את הפירות מכיוון שנט"ר שייך גם בקדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי