תרומות ומעשרות

השאלה: בחצרי עץ לימונים בן יותר מ4 שנים. אני יודע שבשנה שעברה, לאחר סיום תקופת הערלה - לא אכלו מעץ זה.

מה עליי לעשות כיום - חילול מעשרות? הפרשת תרו"מ? וכיצד.

תודה רבה.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:05:16 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש להפריש תרומות ומעשרות בברכה. כמו כן לתת מעשר ראשון ללוי ומעשר עני לעני, כמו כן אולי כדאי להוסיף בנוסח שאם חייב במעשר שני הרי הוא מחולל על פרוטה ורבע.
לגבי הנתינה ללוי ועני כדאי להתקשר לבית האוצר (086847325) שהם יעשו בעבורך את הנתינה. כמו כן יש ברשותם מטבעות לחילול מעשר שני. בכל אופן אין זה פוטר מאמירת נוסח ההפרשה ובדוד אחוז ומשהו לתרומה גדולה ותרומת מעשר.

חנוכה שמח