פאפיה

השאלה: לחמי יש עץ פאפיה שנותן פירות במשך כל השנה. האם הוא נחשב ירק או עץ? כיצד לנהוג בפירותיו? האם יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים [אני ספרדי].תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' שבט תשפ"ב 1:55

בס"ד

שלום וברכה

עץ הפאפיה נותן פרי תוך שנה משעת הזריעה, ולכן לדעת רוב הפוסקים הספרדים הוא מוגדר ירק ולא אילן ואין צורך בשנות ערלה. כמו כן במהר"ם חאגיז הוסיף שמכיוון שהגזע חלול הוא ירק, וזה חזי לאצטרופי לסברת נותן פרי תוך שנתו. רוב בני אשכנז אינם אוכלים פירות פאפיה רק לאחר ג' שנות ערלה. למרות שזה לא מחלוקת אשכנזים וספרדים (ב"י ורמ"א) אלא מחלוקות אחרות, אבל באופן מעשי יצא שרוב חכמי ספרד הקלו בכך לעומת חכמי אשכנז שהסתפקו בכך ובגלל ערלה דאורייתא החמירו אפילו בספק.