קנה סוכר ובננה

השאלה: שלום רב 1. האים ניתן עדיין לשתול עץ בננה וקנה סוכר לנוי בגינה חשופי שורש האים הם נקראים עצי פרי או שיח? 2. יש אצלנו בבנין המגורים מבואה שהיא מקורה מלמעלה ובצידיה יש קירות שאורכן 15 עד 20 מטר לערך אך פתוחה בתיחלתה ובסופה במבואה יש גינה של ב=הבניין מה הדין לגבי שמיטה? 3. האים עדיין ניתן לשתול עצי פרי בגוש בגינה. 4. מה הדין של שתילת שיח פסיפלורה בזמן זה לפני השמיטה ולספירת שנות ערלה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ב' אלול תשפ"א 12:39

בס"ד

שלום וברכה

1. בננה וקנה סוכר יוצא שורשים חדשים כל שנה מתחת לפני הקרקע ולכן דינם כאדמה ולא מונים להם שנות ערלה, לכן אפשר לשתול כעת.

2. ראוי שיעשה גם דופן שלישית לפחות כמו לגבי סוכה, ויעשו בצד אחד דופן ז טפחים, ואז יהיה דינו כבית לדיני שביעית.

3. אפשר לטעת רק אם ידוע שהשתיל היה מול קרקע בטו באב והגוש לא מתפרק.

4. מחלוקת האם פסיפלורה היא עץ או ירק, ולכן ראוי שלא לטעת כבר.