השקיה בשמיטה - המשך

השאלה: שלום רב,
בהמשך לשאלתי לגבי המיכל המשקה את הגינה במים אפורים.
1. המים לא יוצאים ישירות לצינור ההשקיה אלא עוברים דרך המיכל תחילה ואנו בעצת הרב המקומי החמרנו לסגור את המיכל בשבת.
2. האם הכמות הצרכת לעצים נמדדת לפי מטע תעשייתי או לפי גינה ביתית, לפי ידיעתי במטע תעשייתי משקים אפילו יותר ממה שאני משקה באמצעות המיכל במהלך השנה שלא לדבר על תקופת הבשלת הפירות. ולפיכך, האם 120 ליטר לשבוע לפי ידיעתכם הם יותר מהנצרך לעצים מסוג: אגוז מלך, משמש, שזיף אדום וערבה.
3. האם ישנה משמעות לעובדה שמדובר בעצים שהם עדיין ערלה?
תודה על תשובתכם המקורית ואודה על תשובתכם המהירה גם הפעם.
ישי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 5:51:09 AM

שלום רב,
בהמשך לשאלתי לגבי המיכל המשקה את הגינה במים אפורים.
1. המים לא יוצאים ישירות לצינור ההשקיה אלא עוברים דרך המיכל תחילה ואנו בעצת הרב המקומי החמרנו לסגור את המיכל בשבת.
2. האם הכמות הצרכת לעצים נמדדת לפי מטע תעשייתי או לפי גינה ביתית, לפי ידיעתי במטע תעשייתי משקים אפילו יותר ממה שאני משקה באמצעות המיכל במהלך השנה שלא לדבר על תקופת הבשלת הפירות. ולפיכך, האם 120 ליטר לשבוע לפי ידיעתכם הם יותר מהנצרך לעצים מסוג: אגוז מלך, משמש, שזיף אדום וערבה.
3. האם ישנה משמעות לעובדה שמדובר בעצים שהם עדיין ערלה?
תודה על תשובתכם המקורית ואודה על תשובתכם המהירה גם הפעם.
ישי