טיול לחו´´ל

השאלה: שלום,
רציתי לדעת האם מותר לטוס לטיול בחו"ל?
אני יודעת שיש כמה סיבות בהן מותר לטוס לחו"ל וטיול היא לא אחת מהן. אבל חברה שלי שאלה רב מסויים והוא ענה לה שפעם היה חשש שאנשים יטוסו לחו"ל ולא יחזרו לארץ, אבל כיום שאין סיכוי בעולם שאני לא אחזור לארץ ישראל אז מותר לי.
בנוסף, הוא ענה לה גם שהיום יש אנשים שמרגישים צורך לשקט נפשי, להתנתקות, וחו"ל זה מספיק רחוק כדי לחוות את זה.
רציתי לדעת מה באמת מותר ומה אסור מההלכה.
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:42:36 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אסור לצאת לחו"ל.
ב. כל הדיון שהתירו לצאת (לשאת אשה, ללמוד תורה ומסחר) זה היה רק יציאה זמנית ולא קבועה. ומכאן ששאר יציאות אפילו לזמן אסורות.
ג. אם המחנק הנפשי כאן בארץ הוא מצב מחלתי, שמביא את האדם לדכאון ועצבות ברור שאפשר לצאת לחו"ל להתאוורר, כשם שמתירים איסורים מסויימים בגלל מחלה. אולם אם יש אפשרות להתנתק ולהתנקות בארץ או אפילו בסיני או בירדן באזורים מסוימים עדיף טפי מאשר יציאה לחו"ל.