טעות בהפרשת תרומות ומעשרות

השאלה: שלום רב
כבר שלחתי שאלות אלו, אבל קיבלתי מענה כללי בלבד עליהן. אודה לכם אם תוכלו לענות לי בפירוט על חמשת השאלות:

קיבלתי שני פריטים של סלרי שגדלו ונתלשו מהחצר של חברים, מול עיני. כלומר הם טבל ודאי.
כאשר באתי להפריש מהם תרומות ומעשרות בביתי, לקחתי בטעות שני ירקות אחרים שנקנו בשוק, שהם כשרים לחלוטין. גיליתי זאת רק אחרי שסיימתי את כל תהליך ההפרשה ואחרי שכבר זרקתי את התרומה והתרומת מעשר לפח (כמובן עטוף בנייר ושקית בצורה מכובדת).
1. מה אני צריך לעשות ?
2. הבנתי שיש איזו התרת נדרים או משהו כזה ?
שמעתי על המושג "שאלה" אך איני יודע מה זה ?
3. מה אם הפירות שהיו כשרים לכתחילה מהשוק - האם אפשר לאכול אותם ?
4. ומה עם הפרוטה שחוללה על המטבע המיועד לכך, האם היא קיימת או לא ?
5. ואיך מכפרים על דבר כזה ?

בתודה ובכבוד רב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:45:25 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. צריך לעשר את הסלרי מחדש. ההפרשה שהייתה לא הועילה דבר.
2. שאילה לא שייכת במקרה שלך, מכיוון שאצלך זה כלום על חיוב ולא חלה כל הפרשה אפילו מספק, לפי דבריך שברור שמה שקניתה בשוק היה מעושר.
3. לא קרה בהם כלום.
4. לא קרה בה כלום.
5. לומדים הל´ תרומות ומעשרות כפי שצריך.