יישוב א''י מול סוגיית פיקוח הנפש

השאלה: כבוד הרב שלום:
אנו בנות אולפנת השומרון באלקנה התבקשנו לעשות עבודה בהלכה והנושא שבו בחרנו הוא "האם מותר לחייל לסרב לפקודת צו פינוי לישובים בארץ ישראל. בפרק א של עבודתנו סקרנו את מצוות יישוב א"י. כרגע שאלתנו היא האם סוגיית "סיכון הנפש" גוברת על סוגיית "יישוב א"י" והאם פינוי יישובים באי" סותרת את דעת התורה.
היינו רוצות שהרב יישלח לנו דעות שונות בנושא פינוי יישובים בא"י מול סוגיית פיקוח הנפש.
בתודה מראש
אביטל ואיילה

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/1/2013 1:15:30 PM
בס"ד

אני מציע לכן ליכנס לפרוייקט השו"ת 10. יש שם מפתחות של כתבי עת שנערך ע"י הרב מאיר וונדר, לחפש את ערך ארץ ישראל ושם לחפש את המאמרים העוסקים בהחזרת שטחים.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן