עדיין לא מבין מה זה א''י

השאלה: אני שואל בגלל שאני רוצה לדעת מה זה, בשם אלוקים, ארץ ישראל.

מצד אחד בויקיפידיה העברית ארץ ישראל מצוינת כאיזור שיש למדינה היום, ובאמת כשאני הולך לויקיפדיה האנגלית הערך נקרא Palestine כלומר השטח שיש למדינה היום.

אבל מצד שני, כשאני הולך לערך "היסטוריה של ארץ ישראל" ואז הולך לויקיפידיה האנגלית, הערך נקרא History of the southern Levant כלומר http://en.wikipedia.org/wiki/Southern_Levant.

האם הארץ משתנת כל תקופה? אין לה גבולות ברורים בעולם שכולם מסכימים עליה?

הרי כשהרצל נסע לארץ ישראל בתור הפרויקט שלו של הקמת מדינה, למה הוא ביקר רק בירושלים ועכו? למה הוא לא ביקר בעכבה (ירדן של היום), סיני (מצרים של היום) או ביירות (לבנון של היום)? הרי גם המקומות האלה נחשבים ארץ ישראל, לא?!

גם אלוקים אומר לבני ישראל ללכת לכבוש את א"י, אבל בסך הכל קיבלנו את השטח של מרכז המדינה כיום + חלקים מירדן של כיום (עולי מצרים)... אז איפה ארץ ישראל?! שיחליטו!

והרי בן גוריון דיבר באו"ם על זכותנו על הארץ כי בתנ"ך רשום שהארץ שלנו. אז למה הוא לא אמר שהארץ זה גם לבנון, ירדן ועירק?!

ובמגילת העצמאות אומרים "בארץ ישראל קם עם ישראל" אבל זה לא מדויק כי פלשתינה זה רק חלק קטן ממנה!

למה היום בבית הספר כשלומדים על ארץ ישראל, לא מדברים על מקומות בלבנון? זה חלק מהארץ, לא?!

כשנפוליאון הלך לארץ ישראל, לאיפה הוא בדיוק נשא את פניו? מה היו הגבולות שנקראו "ארץ ישראל"? האם זה השטח של לבנון סוריה פלשתינה ועירק, או רק תל אביב או רק האיזור שבו שלטו השבטים?

ולמה בדיוק יש אנשים שאומרים שאילת זה חו"ל? מה הקשר?!

בקיצור, אני לא מבין כלום כלום כלום כלום. זה לא ברור לי בכלל, ואני לא יודע אם הסברתי את עצמי כמו שצריך.

והרב אמר שכדאי לעיין באנציקלופדיה התלמודית. האם הרב יכול לתת לי קישור בבקשה? תודה.

תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:12:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש להבחין בין ארץ ישראל האלוקית ובין ארץ ישראל של הפוליטיקה, יש אצלך ערבוב תחומים בין ארץ ישראל שנתן הקב"ה לעם ישראל ובין ארץ ישראל של מנהגים פוליטיים ומצביאים שונים. ארץ ישראל שנתנה מהקב"ה לישראל יש לה את ההגדרות שלה מחולקת לקדושת הארץ הערכית וארץ ישראל לעניין המצוות התלויות בה. ארץ ישראל של פוליטיקאים ומצביאים, אתרתי אינטרנט, כל אלו דברים זמניים חולפים שאין להם עמידה של נצח, ועל כן הם יכולים להשתנות זה מזה, ויכולים להשתנות מדור לדור, מכיוון שהם מדברים על ארץ ישראל ככל הארצות, ואנו דנים על ארץ ישראל אלוקית.
בלא הבחנה זו אין הסבר לכל השאלות שלך ובאם תבין את ההבחנה הזאת תראה שכל שאלותך פתורות שאין להשוות בין הדברים.
מכיווןש אני רואה שהנושא מציק לך, כדאי לפנות לת"ח שגר לידך שיסביר לך את הדברים, לא נראה שבמכתבים קצרים במייל אפשר לענות לכל שאלותיך, עליך פשוט ללמוד את הנושא מהיסוד, לא דרך אתרי אינטרנט, אלא בלימוד מעמיק והגדרות יסודיות, ללא העמקה לא תמצא את הפתרון לכל השאלות.

בהצלחה