עורלת העץ

השאלה:

ב"ה
שלום וחודש טוב !

ברצוני לחדד שאלה ששאלתי כבר בעבר.
קניתי ממשתלה עץ הדר שהיה מונח בתוך דלי על הקרקע,אך הקרקע היתה מכוסה ביריעה והדלי בו היה שתול העץ לא נח ממש על הקרקע.

אני העברתי את העץ עם גוש האדמה לעציץ נקוב גדול יותר(לא שתלתי אותו באדמה), האם אני צריך לספור את שנות העורלה החל משתילתו בעציץ הגדול, או ניתן לחשב את השנה בה הי-ה במשתלה?

תודה וחודש טוב !

איתן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:12:15 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אם הייתה יריעה במשתלה יש להחשיב שנות ערלה רק משעה שהועמד מול הקרקע. וכל זה בתנאי שיש בדלי נקב למטה בקוטר של 2.5 ס"מ.

חודש טוב ומבורך