שביל ישראל

השאלה: שלום רב! אני מתעתד לצאת לטיול בשביל ישראל בקיץ הזה כדי להכיר את ארצנו הקדושה.
רציתי לדעת על מה להקפיד ולמה לשים לב. הנושאים שעלו לי לראש הם תפילה בשדה, הרחקה למציאת מניין וס´´ת, מים לנטילת ידיים, תפילת הדרך(בתפילה או בהליכה?) וקניית אוכל ממקומות לא שומרי שבת- ואולי אף לא כשרים (מצד ספק פיקוח נפש די בוודאות) ייחוד אצל מלאכי שביל (אני אשכנזי והולך לפי הרמ´´א בדיני ייחוד, על אף הרב ווזנר) וכל דבר אחר שנראה לרבנים חשוב.
אשמח לקבל תשובה ארוכה ומפורטת, מכיוון שאני באמצע תקופת הבגרויות ואין לי זמן פנוי לעיין בספרים (שאם לא כן לא הייתי שואל)
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 4:10:50 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אי אפשר לענות על כל השאלות, נכתב על כך ספר צדה לדרך, שיצא מטעם מכון צומ"ת שם יש את כל ההסברים, כדאי אולי לצלם מהספריה שבאזור מגורך.

בהצלחה