יציאה לחו"ל לשם התנדבות

השאלה: שלום ותודה רבה אני בן עשרים ובשנה שעברה עשיתי שנת שירות דרך בני עקיבא ובשנה התחלתי ללמוד על ינואר בישיבה והאמת שהיה לי טוב כל כך והרבה זמן הישיבה מצב הרוח שלי לא היה טוב ואני לפעמים ממש סובל מזה,לפעמים גם יש רגעים טובים ואני שמח שאני עושה את אחד מרצונותיו של ה' יתברך. יש לי הזדמנות חד פעמית לטוס עם שני חברים לאוגנדה להתנדב שם חודש בבית יתומים לילדים שגם הרבה מהם חולים.אני חוזר ב21 בנובמבר ואח"כ מתכנן לחזור לישיבה ולהתגייס בינואר או לדחות למרץ כדי שאוכל להספיק ללמוד עוד תורה אם לא אהיה במצבי רוח רעים. בכל אופן אם אני לא אטוס בשבוע הראשון של זמן חורף אני לא אהיה בישיבה בטוח כי אני צריך זמן לחשוב וכנראה שאטייל בו בארץ ואז לא יודע מה יהיה איתי.מה הרב ממליץ?אני חייב תשובה עד מחר יום שני וזה כרגע מטריד אותי.תודנ רבה וחתימה טובה

התשובה

הרב דוד אייגנר | ח' תשרי תש"פ 12:15

ב"ה

שלום וברכה

ככלל, יש למעט מהיציאה מהארץ ואם ישנה אפשרות להגיע למנוחת הנפש בטיול בארץ עדיף לעשות זאת בארץ ולא לטוס לחו"ל לשם כך.

אמנם בכל העולם יש אנשים שסובלים שיש לסייע להם אך אין דבר זה אומר כי סיוע זה מוטל עליך.

אני ממליץ גם כן שתיכנס לישיבה בראש נקי ומשוחרר מדאגות שונות, ובזכות לימוד התורה תמצא את דרכך הנכונה.

בברכה

דוד