העתקת עץ פרי שמפריע לעצים אחרים

השאלה: בסד שלום לכם. אצל שכני נטוע בחצרו עץ משמש ותיק. (עבר כעת, בטעות, גיזום קיצוני, אך נותן עלים חדשים.) לידו, מרחק של כ3/4 מטר, צמח מעצמו עץ שסק. העץ קטן וצעיר מאד, צמח רק גזע דק, בגובה של כ3/4 מטר, ללא ענפים, עם מעט מאד עלים. אמר לי השכן שאמר לו איש מקצוע שבקרבה כזו אין לעץ המשמש אין סיכוי לשסק לתת פירות. (המקום כולו בין בתים ואינו שטוף שמש.) גם מצד החצר אין מקום שם לעץ נוסף, בגלל הקרבה לגדר. השאלה האם מותר לעוקרו? אם לא, האם מותר להעבירו ולשותלו איזה שדה מהשדות שעדיין יש כאן, בגילה, אך כמובן איש לא יטפל בו. תודה רבה בברכה.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | י"ג ניסן תשפ"א 18:26

ב"ה

שלום וברכה

ניתן להעביר את העץ עם גוש אדמה בנפח שמתאים לעץ בגודל כזה במשתלה, ולשתול אותו במקום אחר  (אחרי שביעי של פסח) .

בברכת התורה והארץ

שבת ושלום וחג שמח וכשר

אהוד אחיטוב