תורת הארץ והסביבה

השאלה: שלום וברכה קראתי מאמרים של הרב ומאד התרשמתי מההקף ההלכתי, מחיפושים אחר ספר הוראה למעשה הנותן מענה לכל סוגיות הסביבה בפסיקה מקובלת ע"י רבנים באופן מחייב כמובן שלא מצאתי, ואני תוהה אם ניתן בכלל להוציא כדוגמתו, ואם כן כיצד ומה הרב מציע, כחלק מפעילות ציבורית שלי אני חבר הנהלה מנהל קהילתי רוממה המונה סביבות 40 אלף תושבים והנושא הסביבתי בוער בקרבי, אשמח לשיתוף בעניין וקידום הנושא בכל דרך.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ח תשרי תשפ"ב 13:03

ב"ה

לכבוד

ר' נועם סגל

שלום וברכה וכל טוב

יישר כח על עיסוקך בתחום זה מתוך רצון לברר מה דעת התורה בתחום זה. אכן נושא זה של תחומי הסביבה בהלכה אין לגביו הרבה ספרים, אך יצא ספר על ידי מכון התורה והארץ בשם "תורת הארץ והסביבה" שערך ידידנו הרב גבריאל קדוש שליט"א, ובהם יש מאמרים של רבנים שונים ובהם פסיקת הלכתית בנושאים שונים בתחום זה של מדעי הסביבה. כמו כן יש חוברת בשם "בשר ומוסר" ו"הלכות גידול צאן" שנכתבו על ידי ידידנו הרב דוד אייגנר שליט"א ושזור בהם הרבה התייחסות הלכתית לסוגיית צער בעלי חיים.

בנוסף לכך, לענ"ד תמצא באתר המכון מאמרים של מורנו הרב יעקב אריאל שליט"א בנושא זה שיתכן שאינם מצויים בספר. ושם לענ"ד יש מאמרים שהם מתייחס לשאלות שהם הלכה למעשה.

בהצלחה רבה בכל פעלך וחפץ ה' בידך יצלח להגדיל תורה ולהאדירה

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב