עקירת עץ חולה

השאלה: בגינתנו עץ משמש בוגר שבעבר הניב פירות רבים אך לאחרונה חלה במחלה פטרייתית Eutypa Dieback, וכנראה כתוצאה מכך הניב מעט מאד פירות השנה. במחלה הזו כל קיץ מתיבשים כמה ענפים וצריך להסירם. האם אוכל לגדוע את כל העץ בהופעת התיבשות של ענף אחד? מבחינה חקלאית יש המלצה לעקור את העץ כדי למנוע התפשטות המחלה לעצים אחרים. תודה רבה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | ט' תמוז תשפ"א 23:28

ב"ה

שלום וברכה

במקרה של עץ חולה, ושיש חשש שהוא ידביק עצים אחרים, מותר לעקור את העץ על מנת שלא יזיק לעצים אחרים, ואין בכך משום איסור בל תשחית.

בברכה

דוד