עקירת עצי פרי

השאלה: שלום.לפני כ-9 שנים נכנסנו לבית חדש ושתלנו עצים שונים בגינה.עם הזמן העצים גדלו ושמנו לב שחלקם מוצלחים פחות וכמעט ולא מניבים וגם שתלנו אותם צפופים מדי וגם עולים על שביל הליכה.בתום שנת השמיטה אני מעוניינת לבצע שינויים בגינה וגם להזיז או לעקור עצים.הבעיה שמדובר בעצי פרי והבנתי שמבחינה הלכתית אסור לעקור אותם.מה ניתן לעשות? מדגישה שיש סיכוי שלא ניטע באותו המקום בדיוק עץ אחר ויש סיכוי שבמקום 2 עצים ארצה לטעת רק עץ אחד אחר תודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ד' אלול תשפ"ב 10:51

שלום וברכה

בעיקרון ישנו איסור לעקור עצי פרי.

במקרה זה, כיון שחלק מהעצים אינם מניבים ואף מפריעים, ניתן לעקור את מה שהכרחי, ע"י גוי (כמובן לאחר השמיטה).