האם צריך להפריש שתי חלות מצפון לנחל כזיב? (בעקבות חלה ד ח).

השאלה:

האם צריך להפריש שתי חלות מצפון לנחל כזיב? (בעקבות חלה ד ח).

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ב' סיון תשפ"א 13:34

שלום

כבר נפסק בהלכה (שולחן ערוך יורה דעה הלכות חלה סימן שכב בדברי הרמ"א) שבזמן הזה,הואיל ואף בארץ ישראל אין החלה נאכלת, אין מפרישים שני חלות בזמן הזה הן הכזיב וצפונה  והן בחו"ל .

ראה שולחן ערוך יורה דעה הלכות חלה סימן שכב הגה:

"וי"א כיון שאין חלה נאכלת בזמן הזה בארץ ישראל, גם בשאר מקומות אין צריכין להפריש רק חלה אחת, ולשרפה (טור בשם י"א ושאר פוסקים). המנהג פשוט בכל מדינות אלו, שאין מפרישין רק חלה אחת  בלא שיעור, ושורפין אותה כמו שהיו עושין כשמפרישין שתי חלות, שחלת האור לא היה לה שיעור. ומ"מ נוהגין ליטול כזית (מהרי"ל).

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי