הפרשת חלה בגן ילדים

השאלה:

שלו’ רב לכב’ הרבנים!
בגן של ילדנו נערכה קבלת שבת עם ההורים. אחת הפעילויות היתה הכנת חלות חוויתית של אמא עם בנה. הדבר נעשה כך- הגננת הכינה עיסה גדולה וכל אחת מהאמהות קיבלה חתיכה מכובדת על מנת לקלוע עם בנה חלה. מכיון שהתנור בגן איננו כה גדול כל משפחה לקחה את בצקה בתבנית אל ביתה ושם נאפתה החלה.
מה דין הפרשת החלה במקרה זה?
האם החובה על הגננת ? בברכה או שלא בברכה (בעיסה הראשונה היתה כמות שמחוייבת בברכה)? או שכל אחד בבית יפריש?
בתודה ובברכה על מפעלכם הקדוש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

הדין הוא שאדם רגיל שעושה עיסה בכדי לחלק את הבצק פחות מכדי שיעור, הרי זה פטור מחלה למרות שבעיסה הראשונה הייתה כמות גדולה. (סי' שכו סעי' ב).

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי