צירוף עיסות להפרשת חלה

השאלה:

אני רוצה לעשות הפרשת חלה על שתי עיסות שונות: בצק לחלות, (לא מלוח, מעט מתוק), ובצק שמרים (יותר מתוק, ויש בו ביצה). האם אני יכולה לצרף את שתי העיסות להפרשת חלה?
(אני לא רוצה לערבב בין שתי העיסות, אך לא איכפת לי אם מעט בצק יעבור מאחת לשניה.)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

השאלה היא שיש הקפדה על תערובת ולא על נגיעה. השו"ע (סי' שכו סעי' א) כתב שכאשר יש הקפדה שלא יגעו ולא יתערבו אין צירוף עיסות. נחלקו האחרונים מה העיקר בדברי הרמב"ם והשו"ע, יש אומרים שאם מקפיד על תערובת אבל לא מקפיד על הנגיעה, הרי אלו מצטרפות (פתחא זוטא כלל ה אות ו), ויש אומרים שכיוון ומקפיד על התערובת אין העיסות מצטרפות אפילו שלא מקפיד על הנגיעה (חלת לחם סי' ה ס"ק טז).
על כן בשתי עיסות, אחת עם סוכר והשניה בלא או אחת עם כרכום והשניה בלי, ואיננו מקפיד על נגיעת העיסות אבל מקפיד על תערובת, יפריש בלא ברכה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי