עקירת עצים מזיקים

השאלה: שלום לכם. בחצר ביתנו המשותף (ליתר דיוק מעבר פתוח ומרוצף לאורך הדירות.) צמחו עצי תאנה. האחד ממש צמוד לבית, השני מרוחק מעט. שניהם גם בקרבת צנרת ביוב. נמצאים שם כבר מספר שנים. שלישי ליד הבית עלה לא מזמן. כנראה, לא נותנים פרי, איני בטוח בנקודה זו. יש חשש שהשרשים יפגעו במשך הזמן בנרת או בקירות וכד'. האם מתר לעקרם? להרעילם? לחתוך ולהרעיל את הנשאר? תודה רבה בברכה מאיר לובין.

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"א אלול תשפ"א 9:47

ב"ה

שלום וברכה

במקרים של חשש סביר לנזק לבית, מותר לעקור את העצים, כפי שכותב הרמב"ם במלכים פרק ה שבמקרי נזק ניתן לעקור את העץ, ואין בכך משום בל תשחית.
עם זאת, בשל חשש סכנה יש למכור את העצים לגוי ולומר לו שהוא יעקור את העצים.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר