שימוש במים מטוהרים

השאלה: שלום, האם קיימים סימוכין מהתורה לעניין שפכים וקולחים? מה דעת התורה בנושא? ובאילו מקורות בהלכה ניתן לעיין בנושא? תודה, נתנאל

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ד שבט תשפ"ג 11:09

ב"ה

שלום וברכה

יש בהלכה עיסוק רב בשאלת השימוש החוזר במים, למשל ביחס לנטילת ידיים, האם ניתן להשתמש במים שנעשתה בהם מלאכה, ומים שנשתנו מראיהם לצורך נטילת ידיים, ראה בשו"ע או"ח סימן קס, דיני מים מגולים ביורה דעה סימן קטז. ראה במאמרו של הרב י. אפשטיין בסוגיה:

https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%91%D7%9C_%D7%A0%D7%97%D7%9C%D7%AA%D7%95_%D7%90_%D7%99%D7%97#%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D

יש לציין שמי קולחין לא מאושרים למי שתיה, גם לאחר טיהור שלישוני, אלא מים אלו הולכים רק להשקייה (גם רק לחלק מהגידולים) ולכן זה פחות רלוונטי, ופחות נידון בפוסקים, מה גם שעד לפני מספר שנים הדבר היה בלתי אפשרי.

מי התפלה ראויים לנטילת ידיים ולברכה כמובא במשנה ברורה קס, ס"ק לח.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר