הוכח תוכיח בכלאיים

השאלה:

שכן שלי קנה עצי פרי ונטע בגינתו. היצרן של העצים לא מקפיד על כלאיים ועוד, והרבה מהעצים שלו מורכבים באיסור.
האם אני צריך לומר לשכני משהו?
בעבר הערתי את תשומת ליבו של שכן אחר והוא הגיב במשיכת כתפיים. (שני שכניי ר"מים)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'
לא. מכיוון שלדעת החת"ס לאחר שנתאחה העץ אין איסור לטעת כלאים, כדין הייחור שמותר, וכמו כן לעניין קיום יש מחלוקת ראשונים האם אסור לקיים עץ כלאים, בודאי שיש להזהר בכך אבל אין חובה למחות בדבר שיתכן שהוא מותר על פי ההלכה. על כן נראה ששב וא"ת עדיף.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי