הרכבות הדרים

השאלה: עוד שאלה הרב, אם אני רוצה לתת לגוי להרכיב לי כלאיים(פומלה על חושחש), איזה מלאכה בדיוק הוא צריך לעשות ואיזה מותר לי? תהליך הרכבה רגיל- 1)הכנת הרוכבים 2)הכנת הכנות 3) הכנסת הרוכב לכנה 4) ליפוף ההרכבה בסרט 5)הלבשת שקית על הההרכבה

התשובה

הרב יואל פרידמן | ו' אדר ב תשע"ו 16:34

בעיקרון ההרכבה פירושה החדרת הרוכב לכנה, אך כמובן יש להוסיף את הפעולות שמחזיקות את הרוכב לתוך הכנה כדי שהן יתאחו. לגבי ההכנות אינו יודע בדיוק לאיזו הכנות אתה מתכוון. ולמעשה כיוון שההיתר להרכיב על ידי גוי בספק מינו אינו אלא היתר שמסתמך על צירופי דעות לכן יש לעשות את כל הפעולות שמנית על ידי גוי.

יואל פרידמן