דלעת וירקות

השאלה:

שלום..יש לי גינת ירק בגודל של מטר על 2.5 מטר, מה ההרחקה המינימלית שצריך להרחיק בין ירקות ועלים, פלפל, אבטיח, סלרי, דלעת? האם אפשר ליצור מחיצה נמוכה של קרטון שתאפשר הרחקה אפסית? מה תנאיה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' תמוז תש"פ 18:16

בס"ד

שלום וברכה

המינים הכתובים בשאלה הם כולם ירקות, גם הדלעת היא ירק בהגדרת הבסיס, ולכן יש להרחיק ביניהם טפח וחצי (12-15 ס"מ). אולם במינים המתפשטים, דלעת ואבטיח יש לחוש שמא הם מתפשטים אחד על השני, ועל כן יש או להטות את העלים שלא יעלו אלו על ירקות אחרים או שיעשו איזה מחיצה שלא תתן לעלים לעלות מהדלעות על הירקות, אבל המרחק בין השרשים הוא טפח ומחצה.