המשך לשאלה על ערלה בפירות

השאלה:

במענה לשאלתי על פירות שאין בהם יותר מחצי אחוז ערלה - הרב כתב: "בכל אופן לדעתי כדאי לקנות רק במקומות מפוקחים שאין בהם ערלה."

אבל הפירות הנמכרים בכל המקומות המפוקחים, שהם לא תחת השגחת מהדרין, הם כן נגועים בערלה מעל חצי אחוז. האם הכוונה היתה שגם אגס ותמר עדיף ליתר בטחון לקנות רק במקומות מפוקחים, אפילו שאין בהם חשש ערלה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אנו מעדיפים תמיד לא להכנס לנושא של ביטולים, כשם שאנו מעדיפים לאכול דבר בשרי שלא נפלה בו טיפה חלב למרות שטיפת חלב בטלה בששים של הבשר. לכתחילה איננו רוצים להגיע למצב של ביטול אלא להתשדל לאכול דברים שהם בלא חשש כלל. ברור שאם קנית, קבלת וכדו' אין צורך לחשוש ואפשר לאכול. על כן כוונתי, כיוון שאפשר להשיג פירות (אפילו אגס ותמר) ללא כל חשש, מדוע שנכנס לספקות. אבל ברור שאם יש סיבה מיוחדת אפשר להקל בפירות שאין בהם 1/200.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי