?יש כאן כלאיים

השאלה:

לפני כמה שנים נטעתי עץ מנגו במרחק של 93 ס"מ (בערך) מהעץ (פרי הדר)של השכן ויש גדר (לא קיר), שגם כן בערך, בגובה 93 ס"מ. האם היה בעיה בנטיעת העץ?

היום העלים מתקרבים אחד לשני ויכול להיות שבעוד שנה או שנתים הם יגעו אחד בשני (או העלים של העץ שלו יהיה למעלה מהעץ שלי - היום,העץ שלו יותר גבוה משלי). האם זה בעיה הלכתי?

יש לי, גם כן, גפן במרחק רב מהעץ מנגו (יותר 200 ס"מ) אבל גם הוא מתפשטת לכיוון העץ מנגו. האם יש כאן בעיה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בכל המציאויות שכתבת בפנינו אין איסורי כלאים. בודאי לא באילנות שאין בהם כלאים אלא בהרכבה. וגם לעניין הגפן כיוון שניטע במרחק של 6 טפחים, אין איסור של כלאים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי