כלאיים בשאריות של ירקות

השאלה:

אני נוהגת לזרוק שאריות של ירקות מתחת לעץ תפוז לשם זיבול הקרקע. כתוצאה מכך צמחו במקום שתילי עגבניות ופלפלים כשהם מעורבבים וצמודים אחד לשני. מה הדין מבחינת כלאיים - הן מבחינת צמיחת שני מיני ירקות יחד והן מבחינת צמיחתם מתחת לעץ פרי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אין איסור כלאיים בין עץ וירקות (מלבד גפן), ולכן אין כאן בעיה בעקבות כך שהם גדלים ליד עץ פרי. (יש דעה אחת בראשונים שצריך להרחיק ג"ט, אולם היא לא נפסקה אלא כחומרא).
יש איסור כלאים בין שני מיני ירק הקרובים זה לזה בפחות מטפח ומחצה, ועל כן יש לעקור אחד משני המינים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי