כלאיים וענייני גינה

השאלה:

שלום לכבוד הרב,

רציתי לברר מספר עניינים בענייני גינה (אני מתכנן לסיים את כל השתילות וכו’ בחודש הקרוב בשל השמיטה). ראשית, לגביי כלאיים- לפי מה שהבנתי אין בעיה בעצים. ז"א שאני רשאי לשתול עץ זית ולידו במרחק קטן גפן? או שהדבר אסור ? ואם אסור, כמה מרחק נדרש? שאלה שניה- האם מותר לי לנטוע במקום שעקרתי ממנו שיח וישנם עדין שורשים באדמה? ברצוני לנטוע גפן במקום שהיה עד אתמול שיח קוצני שגרם לצרות רבות. ושאלה אחרונה- כאשר קניתי מהמשתלה עץ בן שנה וחצי, האם עלי כעת לחכות 4 שנים שוב?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו
בס"ד
שלום וברכת ד'
א. אין בעיה. יש שהצריכו 24 ס"מ שזה בד"כ המרחק בין עצים.
ב. אפשר .
ג. אם השתיל היה נקוב ועמד כל הזמן במשתלה מול קרקע אפשר למנות משעת ההרכבה, אבל אם אין ידוע על פרטים אלו יש למנות שנות ערלה חדשות.
שבוע טוב בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ