ספק כלאיים בגינה שכורה

השאלה:

לפני כ-3 שבועות שכרנו דירה בעלת גינה ובה עצים. נודע לי דרך אדם שלישי, שלא קשור לבעל הדירה או לשוכר לפנינו, שהוא שמע שייתכן ויש בעית כלאיים באחד מעצי הגינה.

אציין שאין אנו נהנים מהפירות של שום עץ מהגינה אני משקים את הגינה על מנת לשמור אותה נאה ואנו כן נהנים מהצל של העצים.

איך אפשר לברר אם אכן יש בעיה כזאת? מי אחראי על הגינה בעניינים האלו (השוכר או המשכיר)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אפילו אם היה כלאים בעץ, הנוטע הוא שעבר איסור. אין איסור על הפירות ואפשר לאוכלם.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי