שתילת ירקות לצד עצי פרי וצמחי תבלין

השאלה:

יש לי גינה ביתית, בה שתלנו עצי לימון, רימון, תפוז, שסק ותאנה. במקביל יש בה גם עשבי תבלין: נענע, מרווה רפואית, שיבה, לואיזה, עשב לימון ועוד. לפני מספר ימים שתלתי בגינה גם זרעי אבטיח ומלון, אבל אמרו לי שאסור לערבב בין פירות לירקות. האמת היא שיש כמטר וחצי בין אחרון העצים לבין הפינה האורגנית (שם נשתלו הירקות ושם נמצאים צמחי התבלין). האם יש בכך בעיה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

מכיוון שיש מרחק של 1.5 מטר בין העצים והירקות אין כל בעיה הלכתית. אלא שיש להקפיד שיש מרחקים מסודרים בירקות עצמם, דהיינו בין הנענע, אבטיח ומלון. כמו כן אין איסור בין פירות וירקות שונים ובלבד שתהא הרחקה ראויה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי