גיזום עצי פרי

השאלה: שלום רב, יש לי בחצר עצי פרי, באיזה אופן מותר לעצב אותם. אני מבין שגיזום לצורך נוי הוא בעייתי ולצורך הפירות מותר. האם ישנה הגדרה מדוייקת? לדוגמא, מבחינתי רצוי שהענפים לא יתחילו מגובה נמוך מ1.2 מטר אבל לא ברור לי שזה אכן לצורך העץ. תודה אסף

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ל' סיון תשע"ו 9:09

מותר לגזום עצי פרי  הן לצןרך הפרי והן לצורך נוי , רק בשנת השמיטה יש בעיה של הפסד פירות שביעית שאין לגזום הענפים שיש עליהם פירות שבאמצע גידולם שיש להמתין עד גמר בישולם.