כריתת דקל קנרי

השאלה: בחצר שלנו המשותפת צמח עץ דקל מהסוג שהעלים שלו פרוסים בצורה עגולה .הודיעו לנו מהעריה שיש חשש שהוא חולה לכן כועד הבית התיעצתי עם שכנה נוספת והחלטנו לתת לפועלים הגויים שעבדו באיזור לחתוך אותו ואכן הם תמורת תשלום חתכו אותו עדאמצע הגזע.אני רוצה לציין אני גרה בבנין זה 14 שנה ולא הוציא פרי .האם היה לי מותר לחתוך אותו ובעצם לגרום לו כליה?האם עשיתי משהו לא טוב ?ואם כן כיצד לתקן?אנא שילחו לי תשובה למייל תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ז' תשרי תשע"ט 9:32

שלום וברכה

נהגתם בסדר. אכן יש מזיק קשה שפוגע בעצים אלה ועובר גם לעצים אחרים.

בברכת שנה טובה

מוטי שומרון