כריתת עץ תמר

השאלה:

בסד
כבוד הרב שלום
כגנן נתבקשתי ע"י בעל הבית לכרות עץ תמר אשר נוטה נופו ומשנה לשנה גם עיקרו יותר ויותר לכיוון השכן המתלונן. העץ עד היום עבר גיזום תקופתי אשר הקל על המצב לזמן מה. פירות העץ לא נאכלים ברגיל על ידי אדם . לדעתי אינם עוברים הפרייה טבעית ובטח לא ידנית. אולי אפשר לאוכלן בדוחק ע"י בישול אך זה וודאי לא נעשה. בסוף הקיץ העטלפים חוגגים עליהם ומפילים את שאריותיהם לקרקע. הבעלים מעונין לכרתו ולהיפטר מהעיסוק בגיזום קיצוני, שעולה לו כסף.
האם מותר לי לקבל את העבודה הזו?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם הדקל הוא זכרי אפשר להקל ולעקרו, כיוון שאיננו עושה פירות, אבל דקל נקבי שיש לו פירות קשה להקל למרות שהעטלפים יאכלוהו, בכו"א אלו פירות ראויים לאכילה. אבל בגלל בעיות כספיות אפשר למכור לגוי ושהוא יעקור,.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי