עצי פרי ועקירתם

השאלה:

האם מותר לעקור עץ פרי שידוע שהוא מלא תולעים בגידול ביתי ואין אפשרות להכשירו כדוגמת תות עץ? ואם אי אפשר, מה אנחנו אמורים לעשות עם העץ הזה (הוא עדיין בשנה הראשונה לנטיעה).
האם מותר לעקור שיח פירות כדוגמת פסיפלורה? והאם גם עגבניות וכד’ נכנסים לכלל האיסור או רק עץ פרי ממש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. עץ תות אין לקצצו (עיין דרכי תשובה סי' קטז ס"ק נא). על כן אפשר להעבירו עם הגוש למקום מרוחק.
ב. בירקות ופרי האדמה (עגבניות, תפו"א וכדו') אין גדר של אילן כלל, ועל כן אין בהם איסור השחתת עצים (יש איסור סתם השחתה).
לגבי פסיפלורה, כיוון שיש דעות שהוא אילן, נראה שיש להחמיר ולא לעקור אותו אלא על ידי גוי ובגוש.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי