עקירת דקל

השאלה: שלום וברכה. בגינת הבית שאליו עברנו (ואשר הוזנחה שנים רבות) עלה מאליו עץ דקל. קוטרו כחמישים סנטימטר וגובהו מטר וחצי. א. העץ כרגע אינו נותן פרי או אבקה. על פי העלים זהו דקל תמר (ולא וושינגטוניה או משהו אחר), אך על פי מה שידוע לי דקל מזריע ספונטני לא יתן פרי טוב (אם בכלל יהיה נקבה) ב. העץ צומח במקום בעייתי, צמוד לקיר הבית ובדיוק מתחת למדחס של המזגן (ואם ימשיך לגדול יתקע בו) האם אפשר מבחינה הלכתית לכרות את העץ או שיש בזה איסור השחתה. תודה רבה וישר כח.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט' אלול תשע"ט 10:46

שלום וברכה

כיון שהעץ אינו מניב פרי וגם גדל במקום שגורם מיטרד ונזק, ניתן לכרות אותו . רצוי לבצע את הכריתה ע"י גוי.

בברכה

מוטי שומרון