קיצוץ ענפי העץ המתפשטים למעברים

השאלה:

לכבוד הרב שליט"א אדם שיש לו בחצרו עץ פרי מניב פירות שבעל הבית אוכל מהם אך העץ גדל למרחבי החצר ולמעברים בה ולכן הוא רוצה לקצץ חלק מהעץ הגם שיש בו פירות האם יוכל לעשות זאת והאם צריך להשתדל לקצץ כמה שפחות רק מה שמפריע ולא מעבר תודה רבה . (פשוט ראיתי במשנה שביעית שרק במקרה שהעצים יותר יקרים מהפירות הקיצוץ מותר לצורך שימוש בעץ )

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז אב תשע"ח 0:35

מותר לקצוץ ענפי העץ (גיזום) . ורק עקירתו אסורה .

רק בשנת השמיטה ישנה בעיה בקיצוץ ענפי העץ שגדלים עליו פירות משום שברגע שקוצץ הענפים מפסיד פירות שביעית שהיו אמרים להבשיל על הענף שנקצץ.