קציצת ענפי עץ לימון

השאלה:

יש לנו עץ לימון בגינה ליד גדר המרפסת. לאחרונה, ב"ה, עשינו "פרגולה" ובזמן האחרון אחד הענפים של העץ שורט ומקלף את עמוד הפרגולה, ואנו לא מעוניינים בזה. האם מותר לנו לקצוץ את הענפים הללו [יש בהם פירות] או שיש בזה חלילה משום "בל תשחית את עצהּ וגו’ "? יש לציין, שזה ענפים בודדים, רוב הלימונים צומחים מהענפים האחרים הרבים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אם עיקר העץ ממשיך, ורק מורידים ענף אחד שמפריע, לרוב האחרונים אין בכך איסור בל תשחית, שהרי הוא פוגע בפרגולה ועל כן זו לא השחתה אלא תיקון.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי