אקוופוניקה

השאלה:

נחשפתי באינטרנט לשיטת גידול ירקות שנקראת אקופוניקה http://livingreen.co.il/?gclid=CMmatcTOtcUCFcfMtAodHikAXA ואני רוצה לנסות לגדל ירקות כך כתחביב שאלותי הן 1.נושא השמיטה 2.תרומות ומעשרות יש לציין כי אין לי שום ניסיון בגידול צמחים כך שאני לא יודע שום דוור הנוגע להלכה וצמחים ואם ישנם נשאים בעיתיים נושפים אשמח לדעת תודה שמואל

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"א אייר תשע"ה 21:07

ב"ה

שלום וברכה

האקופוניקה היא שיטת גידול שמשלבת בין צמחים לדגים (בעלי חיים).

מותר בשמיטה לגדל באופן זה בתנאי שמדובר במקום שהוא מנותק לגמרי מהקרקע.

לגבי תרומות ומעשרות יש להפריש ללא ברכה.

יש לבצע את זריעת הצמחים באופן שלא יהיה בכך איסור כלאים, אני מציע שכשתיכנס לשתילה באופן מעשי תפנה אלינו שוב על מנת שנדריך אותך אלו צמחים מותר לזרוע ואלו הרחקות אתה צריך לעשות.

בברכת התורה  והארץ

דוד אייגנר