נגחעות בזיתים

השאלה: בכל פעם שאנחנו כובשים זיתים למאכל מעצים פרטיים למרות שבחרנו את המובחרים הירוקים ובלי סימנים. בעת ההשרייה במים יוצאות תולעים למים. לפעמים רק אחת או שתיים. מה הדין לגבי הצנצנת, האם ניתן להשתמש בזיתים או שאסורים באכילה? ומה היחס לגבי זיתים בכלל, האם יש חשש על כל זיתים גם אם לא נמצאו תולעים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' חשון תש"פ 10:51

בסד

שלום וברכה

בעצי זיתים פרטיים יש חשש גדול של נגיעות.

אין לאכול את הזיתים אלא לאחר בדיקה של זית זית ולראות שאין נגיעות וכן הצבע של הזית רגיל ללא שינוי. לאחר מכן יש לפתוח את הזית ולראות שאין נגיעות פנימית.