תשובה על עקירת עצים

השאלה: לפני מס שנים נכנסתי לבית שקניתי מיהודי ועקרתי עצי פרי בגלל שהפריעו, ביניהם תמר, ענבים וכו. עץ התמר נעקר עי יהודי והעתיקו למקום אחר אך יתר העצים לא שידוע לי ונראה לי שהלכו לאבדון. התברר לי בדיעבד שישנו איסור חמור בדבר ושאלתי היא, מהו התיקון עבורי לדבר? אודה להתייחסותך. תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ו אב תשע"ט 23:18

בס"ד

שלום וברכה

לגבי עץ התמר, על פי דברי החכ"צ אין איסור בהעברה (אם נעשתה כדין) ולכן הבעיה היא רק בעצים שהלכו להפסד. עיקר התיקון בכל דבר הוא להתחרט על הדבר, להתוודות ולקבל על העתיד. כמו כן כל תיקון הוא בדרך כלל בדבר עצמו, ולכן כדאי לחזור וללמוד דיני בל תשחית, עקירת עצים (אפשר ללמוד את הספר עץ השדה או ספרים על איסור השחתה), כמו כן כדאי וראוי לכל אדם שנכשל בדבר מסויים להרבות טוב באותו נושא, על כן כדאי אם תוכל לגרום לאחרים להוסיף בנטיעות, וללמד דיני איסור השחתה וחיוב נוי העיר, לכל מי שאתה יכול. והקב"ה שומע תפילות ועוזר לשבים בתשובה שלמה. ובייחוד בימים אלו שאנו מתקרבים לחודש אלול, חודש הרחמים והסליחות.