פאה

השאלה:

שלום אני לומד כעת מסכת פאה א. שחכמים אמרו שהשיעור הוא אחד משישים האם הכוונה שאם יש לי 61 שיבולים אני חייב להשאיר 2 שיבולים או רק כשיש לי 120 שיבולים אני חייב להשאיר 2 שיבולים? ב. כאשר אני משאיר שיבולים איך העני יודע האם זה פאה או לא, האם מותר לו לקחת את השיבולים? במיוחד לפי דעות התנאים שאפשר להשאיר באמצע השדה? ג. מה עושים היום עם מצוות פאה. הרי אף עני לא הולך לחפש שיבולים בשדות? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט אב תש"פ 15:05

בס"ד

שלום וברכה

באופן עקרוני פאה כמו תרומה 1/60, דהיינו 1.66% מהכמות. אבל יש דין הוספה עיין מתנו"ע פ"א טו. ולהוספה אין שיעור. ב. הוא מגיע שלש פעמים וכשרואה שקצרו יודע שיש פאה. ג. לרוב האחרונים לא מפרישים פאה, אבל מקום שיש עניים שיבואו לקחת פאה יש להפריש פאה.