ספק בכור

השאלה: שלום. יהודי מתחזק, קנה עז וילדה היום בכור זכר. לשאלתי אמר, כי אינו יודע ואין לו שום אפשרות לברר עם המוכר הקודם (יהודי),האם העז כבר ילדה או הפילה וכו’.כמובן שגם לא עשה שותפות עם גוי, כי לא ידע את ההלכה. השאלה עכשיו במצב שנוצר איך להתייחס לספק הנ”ל? ומה להורות הלכה למעשה? יש לציין שהוא ספרדי. נשמח לתשובה מהירה ומנומקת במקורות

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ד שבט תש"פ 9:15

ב"ה

שלום וברכה

ההבדל בין בכור ודאי לספק בכור הוא שבכור ודאי יש לתיתו לכהן ואילו ספק בכור נשאר אצל הבעלים, בשני המקרים אסור לשחטו ללא שיש בו מום מובהק או לעבוד בו ולגזוז את צמרו. ראה שו"ע יו"ד שטו א.

עם זאת יש לוודא כמה פרטים לפני שמכריעים שאכן מדובר בספק בכור (כגון אם לאמא היה כבר עטין לפני ההמלטה, מתי היא נרכשה, ועוד) לכן, אנא צרו איתי קשר בטלפון 08-6847325.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר