עץ פרי בחצר פרטי בהשכרה - הפרי שנופל לארץ מעצמו או בזמן קטיפה - חל עליה דיני מתנות עניים או שמותר להרים ולאכול? מועד טוב ותודה!

השאלה:

עץ פרי בחצר פרטי בהשכרה - הפרי שנופל לארץ מעצמו או בזמן קטיפה - האם חל עלינ דיני מתנות עניים או שמותר להרים ולאכול?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג ניסן תשע"ו 15:24

בס"ד

שלום

כיום שאין דרך  עניים לבוא וליטול מתנות עניים לקט שכחה ופאה פרט ועוללות, אין חובת השארתם לעניים, ואף אין כלל שם מתנות עניים עליהם. ולכן מותר לכל אחד ליטול אותם ויש להפריש מהם תרומות ומעשרות