פאה בימינו

השאלה: שלום רב במשנה במסכת פאה כתוב 3 אבעיות ביום בשחר בחצות ובמנחה. אם אני רוצה כיום להפריש פאה, מתי זה הזמן הזה? בשחר - בנץ? במנחה - בשקיעה? תודה רבה, אשוריה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג אייר תש"פ 19:06

בס"ד

שלום וברכה

אין חיוב פאה אלא אם יש עניים שיבואו לקחת, ולכן צריך לפתוח להם רק בשעות שידוע שיבואו, אבל סתם כך אין חובה כיוון שהעניים לא באים והרי זה הפרשה לעורבים בלבד. ואין לחייב את בעל השדה להיות ג' פעמים ביום בשדה אולי יבואו עניים, שהרי הם לא באים כלל. על כן מי שרוצה להפריש פאה יכול להפריש רק אם יש עניים ויתאם עם העניים בשעות מסוימות ויודיע להם.