חישוב ערלה

השאלה: יש לי עץ אבוקדו שמאז ט"ו בשבט תשפ"א נחשב נטע רבעי (העץ משנת תשע"ח). למעלה יש כמות של אבוקדו קטנים אבל למטה יש אבוקדו אחד גדול, כמעט בגודל שקונים בחנות. הגנן שלי - בעל ירא שמים - אמר שיש אשפרות שאבוקדו בכזה גודל היה מעונה האחרונה וכנראה לא ראינו אותו. האם אפשר להחשיב אותו כפרי של שנת נטע רבעי או צריך לחשוש שהוא נחשב כערלה?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ג אב תשפ"א 13:50

אם האבוקדו חנט לפני טו בשבט תשפ"א, הוא ערלה. לפי הגודל שאתה מתאר הוא ערלה ואסור באכילה ובהנאה.

מוטי שומרון