חישוב ערלה

השאלה: לכבוד הרב שלום לפני כשנתיים רכשתי 2 עצים מממשתלת ממרמנשטיין בשק עם חורים וקיטלוג של המכון שלכם הם נשטלו בהתאם להוראות - באותו היום, הגוש עפר לא התפרק השאלה היא מתי מסתיים להם 1. שנת העורלה 2. מתי נטע רבעי 3. מתי אפשר לאכול את הפירות 4. הבנתי שאלו עצים מורכבים- האם אפשר לברך עליהם ברכת האילנות על העץ לימון והעץ קלמנטינה רשום - שנה ראשונה לעורלה - התשעט ממש תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ב אלול תשפ"ב 12:44

שלום וברכה

הפירות שחנטו לאחר טו בשבט תשפ"ב הם נטע רבעי ויש לחללם ואז מותר לאכול אותם.

לגבי הרכבה. במשתלה זו מוכרים עצים מורכבים בהרכבה כשרה.