אוצר הארץ לקיטת שביעית

השאלה: לק"י שלום לכבוד הרב! אני מעוניין לעשות מנוי ל'אוצר הארץ', אולם שאלתי בפי. אני מבני תימן ונוהג כאבי וסבי ע"פ פסקי הרמב"ם והרה"ג יוסף קאפח זצ"ל. כמובן שחלק מהתוצרת שמשווקת ע"י אוצר הארץ, אינה לפי שיטה זו. האם אתם מציינים על כל תוצרת מה מקורה, באופן שאוכל לדעת האם אוכל לצרוך ממנה או שהכל משווק תחת כותרת אחת של 'אוצר הארץ' ללא פירוט? בברכה נאמנה חלק מהירקות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' אב תשפ"א 8:59

בס"ד

שלום וברכה

א. כל תוצרת משווקת תחת הגדרתה הפרטית, שישית/אוצר בית דין/היתר מכירה עולי מצרים וכדו'.

ב. כנראה כוונתך לדעת הרמב"ם לעניין ספיחים, ועיין בדברי הגר"מ אליהו זצ"ל בספרו מאמר מרדכי, שגם הוא פסק כדעת הרמב"ם (על פי ארץ החיים סיתהון כלל ב) אבל כשראה שהדבר בלתי אפשרי רק על ידי גויים כתב שגם הרמב"ם אם היה חי במציאות של ימינו היה מודה לדעת הר"ש. בכ"א הדבר יצויין.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה וארץ