האם חלק מהירקות שמשווקים היום ע"י אוצר הארץ הם היתר מכירה?

השאלה:

האם חלק מהירקות שמשווקים היום ע"י אוצר הארץ הם היתר מכירה? קנינו חבילות גזר של קיבוץ שלוחות ברמי לוי ואותם חבילות משווקות ע"י אוצר הארץ. הייתכן שחלק מהיבול מאותו מקום היתר מכחרה וחלק אוצר בית דין עם קדושת שביעית?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | שבט תשע"ה

ב"ה

אכן באוצר הארץ ישנו יבול שהוא קדושת שביעית, וחלק מהיתר מכירה מאזור של "עולי מצרים" שלגבי איזור זה כתב הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל שגם הנמנעים מלצרוך תוצרת של היתר המכירה - רשאים להשתמש ביבול היתר מכירה שגדל בתחום שקידשו עולי מצרים ולא קדשו עולי בבל, וזאת מכמה טעמים שהוא כותב בתשובתו.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב