חריין אוצר בית דין

השאלה:

האם אכילת חריי"ן בשביל מצוות מרור נחשבת ל"דרך אכילה" כיון שחז"ל ציוו או שמא הולכים אחר דרך האכילה בכל השנה (ובפרט שאפשר לקיים זאת בחסה)?
האם נכון להחמיר לאכול גם חריי"ן (שמא זה המרור האמיתי) או לא? ובפרט, אם זו חומרא דאתי לידי קולא ב"לאכלה"?
אם מותר לאכול - האם יש להכין את מה שנשאר מהחריי"ן (שהולכים לאכול מחוץ לליל הסדר) באופן שדרך בנ"א לאכולצ חריי"ן תמיד או שאין צורך?
ומצד הל ברכות - האם יש לברך על החריי"ן בליל הסדר שהכל או שנחשב "דרך אכילתו" (חוזר לשאלה הראשונה)?
תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מן הראוי לאכול בעיקר חסה ומעט חריין (למי שאינו קשה מאד) ויברך בורא פרי האדמה.