קנייה ב"אוצר הארץ"

השאלה:

1. האם כשקונים ירקות ופירות של אוצר בית דין מותר לשקול אותם כרגיל? ראיתי שיש מכניסים פרי נוסף לשקית.
2. כיצד מוכרים ב"אוצר הארץ" ירקות גם לנכרים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. לדעת החזו"א אפשר לשקול, לדעת הגר"מ אליהו זצ"ל אין לשקול, אנחנו ניסינו למכור ארוז וזה לא הצליח, הן מבחינת הצרכנים שקרעו שקיות הן מבחינות מעשיות, ועל כן בשביעית דרבנן נקטו להקל כדעת החזו"א. הכנסת פרי לשקית יכולה להעשות אם בקניה הבאה יחזירו פרי לחנות, דהיינו לא תמיד לקחת אלא פעם לקחת ופעם להחזיר.
2. הרמב"ם אומר שאסור להאכיל לגוי פירות שביעית, אבל אם גוי בא ולוקח אין מונעים ממנו, עפ"י דברי הרמב"ם הל' שמוי"ו פ"ה ה"ה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום שבי דרום